Mülakatlara Nasıl Hazırlanmalı + Kaynaklar

BU YAZI Admin TARAFINDAN 3 Şubat 2014 Pazartesi GÜNÜ YAZILDI. 2 yorum
Bilindiği gibi 28 Aralıkta yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının sözlü sınavlarına (mülakatlarına) yaklaşık 1 aylık bir süre kaldı. Yazılı sınav ile sözlü sınav arasındaki süre mülakatlara hazırlık açısıdan fazlasıyla uzun olduğu malum. Önemli olan aradaki bu süreyi iyi şekilde değerlendirip mülakat vaktine kadar hazır olmak.Sürenin uzunluğu adaylar açısından rehavet duygusunu arttıracağıda şüphesizdir.

Şimdi kısaca mülakatlara nasıl hazırlanacağız ona bakalım. Direkt mülakata hazırlanmak diye bir hazırlık yoktur aslında. Çünkü mülakat konuları ile sınav konuları, bazı ince noktalar hariç büyük çoğunluğu aynı. Onun için mülakatı bekleyen adaylar sınav konularına iyice hakim olmalı. Özellikle tanımlar, kavramlar önemini korumakta.Bunlar bol bol tekrar edilmeli, ezberlenmeli.

Şimdi bir de ince nokta dediklerimize değinelim. Öncelikle mülakattan önceki 1-2 aylık sürede güncel olaylar takip edilmeye başlanmalı.Özellikle ekonomi ile ilgili günceliteler, köşe yazıları takip edilmeli. Ayrıca ekonomik göstergeler (işsizlik oranı, enflasyon oranı gibi) bilinmeli.

Son olarak sınavlarda pek karşımıza çıkmayıp, mülakatlarda çokca karşılaşılan kavramlara bakılmalı. Bu kavramlar sayı olarak çok fazla değil.Aşağıda linkini verdiğimiz, sosyal medyada çeşitli arkadaşlar tarafından derlemiş mülakatlarda çıkan sorulara baktığınız zaman bu kavramları göreceksiniz.O kavramlar birkaç kez tekrar edilmeli, öğrenilmeli.

Şunu unutmayalım; alan derslerine hakim iseniz mülakata zaten hazırsınız. Bunu psikolojik olarak ta mülakata hazır olmakla desteklerseniz, bu iş olmuş demektir. Son olarak bu sınav ne bir ilk ne de son olacak. Kaybetmekte var kazanmakta. Önemli olan azimle çalışmaya devam etmek. Sağlıcakla kalın.


2 yorum:

  1. bayağı kavram var elinize sağlık diyorum kardeşşşş.

    YanıtlaSil
  2. Sadece kavramlar açılıyor diğerlerini de indirdim ama maalesef acilmiyor

    YanıtlaSil

Yorumunuz Denetlendikten Sonra Yayımlanacaktır.